Johanna Beckman

Frallor på beställning!

Idag var det svårt att komma upp ur sängen (igen) men när jag väl kom upp så satte jag igång med det som blev dagens bestyr; att baka frallor. Jag har aldrig bakat bröd på det sättet, med jäst och så, och jag vet att det kan vara lite speciellt, men tänkte att jag skulle ge mig på det då sambon ville ha frallor till frukost.

Med min mamma som stöd på messenger så satte jag igång med typ världens enklaste frallor. Receptet innehåller bara vetemjöl, jäst, vatten och salt. Hur lätt?! Sen ska det ju jäsa lite, men då kan man ju göra annat – typ läsa en bok, sova, kolla en film.

Fick lära mig att när degen inte fastnar i väggen på bunken, då är den redo att jäsa ifred. Så jag lät den vara.. Kanske lite länge (2 timmar eller så..) eftersom jag fastnade i djungeln av färgglada tygblöjor.

När jag väl kom ihåg min bakning såhällde jag ut den på diskbänken med mjöl under och knådade tills armarna ville ge upp. Sen skar jag den med kniv (för vem behöver fancy bakgrejor egentligen?) i mindre bitar och gjorde små söta bullar av dem. Kanske lite för små..

Sen så var det dags för dem att jäsa ca. 30 min igen. Fick tipset att trycka lite på dem och kommer de upp igen så är de klara. Lätt som en plätt.

Penslade på lite vatten och hällde på några linfrön på några av bullarna innan jag skjutsade in plåtarna, en och en, I mitten av ungen på 250 grader i ca 10-12 min. Höll ett öga på dem och knackade lite på dem efter 10 min. Hade de inte en fin yta så fick de vara kvar.

Och voila! Så spar man lite pengar och får sjukt gott bröd till morgondagens frukost! Lyxigt. Tror att alla dessa bullar (mellan 20-25 st) kostade oss ca 8 kr att göra. Inte fy skam.

Men har lärt mig att de faktiskt kan få vara lite större innan de åker in i ugnen, för vissa blev som min handflata ungefär.. Men med lite smör på blev de riktigt goda!

Bakning är typ det som jag känner att jag produktivt klarar att göra utan att f riktigt ont, då jag jobbar mer med överkroppen än underkroppen, vilket är skönt. Försöker att undvika att röra mig i sidled för mycket och vila när jag känner att det blir lite för mycket ansträning.

Tycker du att det är kul att baka, och isåfall vad?

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats