Pumpasoppa
Idag har det varit en ganska lugn dag. Har lyckats få plocka lite, då smärtan inte har varit galen idag. Den brukar bli värre ju mer tiden går under dagen, men idag har den varit okej. Eller så har jag för mycket energi nu, så att jag känner den mindre.
Inatt var dock spännande, då jag tror att min mage börjar träna lite på förlossningen nu. Vaknade och kände att magen var hård, sådär som alla beskriver den när man har sammandragningar. Kände att det höll i sig en stund innan den slappnade av och knodden började röra sig igen. Kanske gör han sig redo?
Har precis blivit klar med middagen, idag blev det pumpasoppa, då butternut pumpan är i säsong! Tror denna måltid kostade oss 45 kr eller så och det roligaste är att min sambo gillar den – så länge han får lite bacon till. Den är helt vegansk, då jag föredrar att göra den med iMat havregrädde. Tycker den smakar bättre av någon anledning då..Jag gör den såhär;Jag börjar med att skiva upp pumpan och skala den för att stoppa in den i ugn med lite olja, salt och peppar. Där får den vara i ca 20 min på 200 grader.
Sen körde jag pumpan i matberedaren. Har förut testat med en stavmixer men tycker det blev lite klumpigt kanske, så tänkte att matberedaren funkar bättre. Hällde redan då i lite iMat för att lösa upp det en aning.
Efter det så åker det ned i en kastrull där jag helt enkelt tillsätter mer iMat, kryddor och buljong och låter alltsammans koka ihop sig och bli en riktigt krämig soppa medan baconet steker i bakgrunden. Tycker denna soppa är så höstig och har så få ingredienser, så den är enkel att göra!